This Million Dollar Toyota 2000GT Didn't Get A Shiny Garage

What you see here is a Toyota 2000GT getting fixed up in a Japanese shed.

The image was taken from a bus between Yokohoma and Haneda Airport and sent to Cink, Gawker Media's Hungarian-language news a gossip blog.

Chassis number MF10-10073 looked like this in 1992, and is sure worth a hell of a lot more today. While the garage might not look fancy enough for such a rare classic, a massive billboard above depicting the car is proof that they know what they're dealing with.

Advertisement

Our local man had this to say:

The place was full of cool modern Japanese and foreign sports cars, while this shed was at the back with this single car, getting fixed by a Japanese guy wearing the full protective set, including a hat with a neck shade.

Give me this and an LFA, than leave me alone.

Photo credit: Miklós Tallián

250 milliós autót barkácsolnak a japán fészerben

A rozsdás oszlop, a szemétkupac és a gaz mögött egy Toyota 2000GT-n dolgozgat a szerelő. A fantasztikus sportkupét 1967-ben készítette az akkor még kis ezeket-azokat gyártó Toyota, összesen 337 darabot. Az autók ma bőven egymillió dollár felett mennek el árveréseken.

A képet Tallián Miklós készítette Tokióban Shin-Yokohama Station és Haneda közt a busz ablakából, így jellemezte a helyzetet:

Amúgy volt előtte egy menő modern (japán és nem japán) sportkocsikkal tele udvar, és a hátuljában volt ez a fészer az egy darab autóval, amit egy szabályos munkaruhába (incl. nyakvédős sapka) öltözött japán mókolt.

Itt a teljes kép, a fészer fölött az autót ábrázoló óriásplakáttal: